Влезни и Разбери:)

 

 
Рейтинг: 3.00
(582)
RedShark
Onlline Film`s
Свали си Музика
Онлайн Радио и TV
New Generators
GSM
За контакти
Online Камера
Бисери
Картинки
Музика
Видео
Забавления
Картички
Еротични
ТОРЕНТИ
Новини
Winmap Skins
Българска Музика
Знаете ли, че ... ?
Енциклопедии
ТЕСТОВЕ
Вицове
Kарикатури
Новини
Невъзможното е възможно?
Анимации
Пътешествие
Календар
Он-лайн игри
Xороскоп
Английско-Български Речник
Анкети
Клипове
Download-Софтуер


SMS i ICQ Кога ще умрете Реклама УСЛУГИ Субтитри Чат Новини

Новини / България

30 Декември 06, 13:45 / Автор: K-9
Пристанищата ни няма да обслужват кораби под либийски флаг
Пристанищата ни няма да обслужват кораби под либийски флаг

Те обявиха мярката до издаване на справедлива присъда за българските медицински сестри
27.12.2006

Рибното пристанище в Бургас няма да обслужва кораби, които плават под либийски флаг.

Всички акционери на пристанището, начело с неговия управител Стоян Момчев, обявиха мярката до издаване на справедлива присъда за българските медицински сестри в Либия, предаде "Дарик радио".

От пресцентъра на рибното пристанище заявиха, че отказват да работят по либийски кораби заради отношението на либийските власти към българките и палестинския лекар Ашраф.

Оттам уточниха обаче, че "това, на което ставаме свидетели, не е правосъдие, а фарс", но техният отказ изобщо не е насочен към обикновените граждани на джамахирията.

Ръководството и работниците в порта съчувстват на семействата на заразените и починали деца в болницата в Бенгази, но заявяват, че "като българи сме длъжни да вземем отношение, всички трябва да направим нещо, иначе никой няма да ни уважава".

Управителят на рибното пристанище Стоян Момчев призова пристанищата в България да откажат да обработват либийски кораби в знак на солидарност с осъдените на смърт пет българки.

Пристанище Варна също ще подкрепи решението на Рибното пристанище в Бургас и няма да обслужва кораби, които плават под либийски флаг.

Това заяви за "Дарик радио" изпълнителният директор на варненския порт кап. Данаил Папазов и посочи, че мярката ще остане в сила до обявяване на справедливи присъди за осъдените на смърт българки.

Във Варна кораби на Джамахирията не са били обработвани от седем години, т.е. тази мярка няма да повлияе на варненското пристанище, поясни директорът.

Преди дни от Българската асоциация на корабните брокери и агенти разпространиха декларация, в която заявяват, че в подкрепа на осъдените на смърт медици в Либия корабните брокери и агенти няма да обслужват кораби под либийски флаг на българските пристанища.

Десет хиляди протестни ленти ще бъдат разпространявани от днес в Бургас в подкрепа на нашите медици в Либия, съобщиха от пресцентъра на общината, която също се включи в кампанията "Не сте сами".

Лентите ще бъдат вложени във всеки местен ежедневник, ще бъдат раздавани в болниците и в общинските предприятия.

От сцената на всички празнични концерти протестните знаци ще се разпространяват сред присъстващите.

"Не можем повече да мълчим и да вярваме, че "тихата дипломация" ще доведе до нещо добро. Време е гневният ни глас да се чуе не само в страната, но и далеч извън нея", се казва в обръщение на кмета Йоан Костадинов.

Той апелира да се продължи с протестните телеграми до посолствата на Либия, САЩ и на държавите, представителки на Европейския съюз.

Време е да активираме тяхната съпричастност и намеса, се посочва в обръщението на кмета.

 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

7.0728