Влезни и Разбери:)

 

 
Рейтинг: 3.00
(582)
RedShark
Onlline Film`s
Свали си Музика
Онлайн Радио и TV
New Generators
GSM
За контакти
Online Камера
Бисери
Картинки
Музика
Видео
Забавления
Картички
Еротични
ТОРЕНТИ
Новини
Winmap Skins
Българска Музика
Знаете ли, че ... ?
Енциклопедии
ТЕСТОВЕ
Вицове
Kарикатури
Новини
Невъзможното е възможно?
Анимации
Пътешествие
Календар
Он-лайн игри
Xороскоп
Английско-Български Речник
Анкети
Клипове
Download-Софтуер


SMS i ICQ Кога ще умрете Реклама УСЛУГИ Субтитри Чат Новини

Новини / Автомобили

29 Декември 06, 18:31 / Автор: K-9
Toyota представя хибриден суперавтомобил в Детройт
Toyota представя хибриден суперавтомобил в Детройт
27.12.2006 09:46
 

Toyota представя хибриден суперавтомобил в Детройт
Суперкупето е разработено в дизайнерския център на Toyota в Калифорния. Снимка: K-9

 

На автошоуто в Детройт, което се открива през януари 2007 година, Toyota ще представи концепцията на суперкупето FT-HS Hybrid Sports Concept, съобщават от atomediapro.com. Автомобилът най-вероятно е прототип на бъдещ сериен модел и ще бъде стилов приемник на легендарната Toyota Supra.

Идеята на Toyota e да представи на пазара автомобил, който да конкурира Nissan Skyline GT-R. Новото суперкупе е разработено в дизайнерския център на Toyota в Калифорния.

Toyota FT-HS Hybrid Sports Concept е произведена на платформа пригодена за задно предаване и е снабдена със система от хибридни двигатели имащи сумарна мощност 400 к.с. Схемата е взаимствана от Lexus GS 450h, като основен двигател е бензиновия V6 с обем 3.5 литра и мощност 292 к.с.

Получил се е един много динамичен автомобил, който ускорява от 0 до 100 км/час за 4 секунди, нещо което е сравнимо с динамиката на автомобили с осемцилиндрови двигатели. В същото време разхода на гориво остава в рамките на нормалното за по-компактните спортни коли.

Размерите на Toyota FT-HS Hybrid Sports Concept са близки до тези на купе-кабриото Lexus SC 430. Колесната база е 2600 мм, а дължината 4250 мм. В същото врeме конструкторите са успяли да постигнат идеалното за спортен автомобил равновесие на пропорциите - 50:50 между предната и задната ос. От Toyota готвят производството на ново спортно купе (все още не е ясно дали ще бъде произвеждано като Toyota или като Lexus) отдавна. Сега с появата на концепцията FT-HS Hybrid Sports, това изглежда по-сигурно.

Във всички случаи през януари на автошоуто в Детройт ще се разберат повече подробности за намеренията на Toyota и за шансовете тази концепция да стигне до серийно производство.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1793