Влезни и Разбери:)

 

 
Рейтинг: 3.00
(582)
RedShark
Onlline Film`s
Свали си Музика
Онлайн Радио и TV
New Generators
GSM
За контакти
Online Камера
Бисери
Картинки
Музика
Видео
Забавления
Картички
Еротични
ТОРЕНТИ
Новини
Winmap Skins
Българска Музика
Знаете ли, че ... ?
Енциклопедии
ТЕСТОВЕ
Вицове
Kарикатури
Новини
Невъзможното е възможно?
Анимации
Пътешествие
Календар
Он-лайн игри
Xороскоп
Английско-Български Речник
Анкети
Клипове
Download-Софтуер


SMS i ICQ Кога ще умрете Реклама УСЛУГИ Субтитри Чат Новини

Новини / Свят

29 Декември 06, 18:22 / Автор: K-9
Британският вътрешен министър се сдоби с фалшив български паспорт
Британският вътрешен министър се сдоби с фалшив български паспорт
29.12.2006 14:42
 

Британският вътрешен министър се сдоби с фалшив български паспорт
Фалшивият паспорт на името на британския вътрешен министър. Снимката е на The Sun, но решихме, че си заслужава показването.

 

Британският таблоид The Sun доказа колко е лесно да бъде купен фалшив паспорт в потъналата в корупция България, която влиза в ЕС на Нова година, похвали се вестникът в днешния си брой с обширен материал на автора Оливър Харви.*

Репортер под прикритие се сдобил с впечатляващо добрите фалшиви документи срещу само 565 лири, а паспортът е на името на британския вътрешен министър Джон Рейд.

Престъпниците могат да влязат във Великобритания, използвайки подобни фалшификати. Дори по-лошо – терористи могат да минат през охлабените български граници на път за Острова, оплаква се вестникът. 

The Sun поиска от експерта по крадени и фалшифицирани документи Том Крейг да извърши лабораторни тестове на паспортите.

Бившият детектив от Скотланд Ярд заяви : “Фалшификатът е добър. Би заблудил повечето хора, вероятно дори и полицай“. 

„Ако не бъде изследван правилно, а това се случва често, този паспорт може да бъде използван за влизане във Великобритания. Веднъж стъпили тук, можете да го използвате като лична карта, за да се качите на самолет, да отворите банкова сметка, да искате кредитна карта и да кандидатствате за работа“, коментира още Крейг. 

Репортерът се сдобил с паспорта при сделка в България, след като получил информация от подземния свят, твърди още вестникът. Журналистът имал среднощна среща с член на бандата, който се казвал Бодин.

Рандевуто се състояло пред Хотел Принцес Казино, на булевард „Мария Луиза“, в София.

Престъпниците предложили на репортера да му продадат и жени, хероин и фалшиви евро. 
 
Опасният Бодин, който по описание на репортера бил як мъж на около 40 години, се похвалил, че може да осигури на журналиста откраднати паспорти от Италия, Гърция и Дания, или пък да му даде фалшиви български.
 
Той директно оферирал британеца с думите : “Паспортите стават, за да те вкарат във Великобритания, няма проблем. Веднъж като се добереш там, можеш да се сдобиеш и сам с нова самоличност. Може да имаш паспортите на чието име поискаш. Можем да ти направим и българска самоличност, както и да ти продадем лична карта и шофьорска книжка“.
 
„Мога да ти осигуря британски паспорт в рамките на 10 дни. Те са изключително популярни и търсени“, заявил още мъжът.
 
Втората среща между репортера и Бодин се състояла в кафене в долнопробната комунистическа част от София, където българинът поискал лични данни за британеца – височина, цвят на косата и очите и дата на раждане.
 
Репортерът дал депозит - половината от общата сума от 844 евро, като снимал момента на предаването на парите със скрита камера. Бодин пък се изсмял и казал: „Смятам, че ще изкараш доста пари под името Джон Рейд“.

Пет дни по-късно репортерът на The Sun се срещнал пак с Бодин пред хотел Сентрал Парк, близо до оживения централен софийски булевард „Витоша“.

Този път Бодин бил придружен от негов авер и тримата отишли на една от пустите преки на булеварда. Там Бодин посочил перваза на намиращо се на улицата кафене – върху него стоял бял плик.

Вътре бил поставен чисто нов паспорт на името на Джон Рейд, с фалшива рождена дата – 6 април 1968 година. Паспортът бил издаден през септември тази година и бил валиден за 5 години напред.  
 
Документът имал воден знак, сканирана снимка и холограмен знак, пише още The Sun. Репортерът останал доволен и връчил и остатъка от сумата на Бодин.
 
България вече се превръща в център на трафика на хора и наркотици, продължава вестникът. Граничната полиция на страна може да бъде подкупена – повечето полицаи взимат подкупи от пътници с нередовни документи, които се опитват да влязат в България.

Оценките са, че в последните две години по този начин са били прибрани около 5 милиона лири, пише The Sun.

Освен всичко друго, България е вратата на Европа за афганистанския хероин и колумбийския кокаин, твърди вестникът.

Това не е първата алармираща акция на The Sun срещу България.

През ноември вестникът излезе с обширен материал за това, че Великобритания е изправена пред епидемия от СПИН, защото 2/3 от всички нови случаи са имигранти. 

Според таблоида, проблемът щял да достигне критични нива, когато България и Румъния влязат в Европейския съюз.

Дни по-рано The Sun пусна друга статия, в която обяснява как "Долнопробната секс търговия в България й спечели прозвището „Тайланд на Източна Европа“. 

През февруари 2005 година пък вестникът публикува репортаж за българките, които продават бебетата си за осиновяване.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0791