Влезни и Разбери:)

 

 
Рейтинг: 3.00
(582)
RedShark
Onlline Film`s
Свали си Музика
Онлайн Радио и TV
New Generators
GSM
За контакти
Online Камера
Бисери
Картинки
Музика
Видео
Забавления
Картички
Еротични
ТОРЕНТИ
Новини
Winmap Skins
Българска Музика
Знаете ли, че ... ?
Енциклопедии
ТЕСТОВЕ
Вицове
Kарикатури
Новини
Невъзможното е възможно?
Анимации
Пътешествие
Календар
Он-лайн игри
Xороскоп
Английско-Български Речник
Анкети
Клипове
Download-Софтуер


SMS i ICQ Кога ще умрете Реклама УСЛУГИ Субтитри Чат Новини

Новини / България

29 Декември 06, 14:45 / Автор: K-9
Европейска здравна карта ще се издава в срок от 30 дни след подаване на молбата
 
Европейска здравна карта ще се издава в срок от 30 дни след подаване на молбата

 

Европейска здравна карта за българските граждани, които са здравно осигурени ще се издава след заявление до директора на Регионалната здравна каса по местоживеене. Документът ще се получава в срок от 30 дни след подаване на молбата. Карти няма да се издават на лицата, които дължат здравни вноски, както и на българите, живеещи трайно в чужбина.

Срокът на валидност на картата е една година, а за пенсионерите десет години. Непълнолетните ще получават здравна карта с валидност до навършване на пълнолетието, но за не повече от 5 години. Около 3 милиона лева са предвидени за обезпечаване на спешната медицинска помощ, която ще бъде оказвана при престой в държави от общността. Здравната каса ще превежда на съответните лечебни заведения в ЕС парите за оказаната конкретна медицинска услуга.

Ветераните от войните, военноинвалидите, пострадалите при отбраната на страната, по време на наборна военна служба, при природни бедствия и аварии, пострадалите при изпълнение на служебния си дълг служители на Министерство на вътрешните работи и държавните служители ще се осигуряват за сметка на републиканския бюджет. Това предвиждат поправките в Закона за изменение и допълнение на Закона за здравното осигуряване.

Публикувана е и Наредба на Министерство на здравеопазването за заплащане на лечение от републиканския бюджет на българските граждани за заболявания, извън обхвата на задължителното здравно осигуряване. Става дума за скъпоструващите лекарства и лечението, което е в ангажиментите на министерството, а не на НЗОК.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0878